xoves, 5 de febreiro de 2015

As moegas da Tafona e outono de Caney by Siro González en CompHosteleria

Comezamos esta sección, na que imos recoller todas as receitas dos petiscos que participaron na VII edición do Santiago é Tapas, coas dúas tapas gañadoras dos premios do xurado: as deliciosas moegas da Tafona, na foto de arriba, e Outono, do Caney by Siro González, na foto de abaixo. 



TAFONA
TAPA 2 .- Moegas, cogomelos e Touza Vella

INGREDIENTES:
Moegas
Mestura de cogomelos
Queixo Touza Vella (cabra galego)
Vinagre
Viño branco
Demi glace
Tomiño da horta
Ceboliño da horta
Pirixel da horta
Nata


ELABORACIÓN: Desangrar as moegas 12 horas en auga con xeo e un chorriño de vinagre. Branquear en auga a ferver por espazo de 10 minutos. Arrefriar e desprender as teíñas e impurezas. Dourar as moegas cunha noz de manteiga, engadir os cogomelos e as aromáticas. Desglasar cun chorriño de vinagre e viño. Reducir. Incorporar o xugo de carne e cocer o conxunto uns minutos. Triturar o queixo Touza Vella (cabra galego) con nata para dispor debaixo do prato. Picar trianguliños para presentar no medio das migas. Rematar o prato con brotes tenros da horta.


CANEY BY SIRO GONZÁLEZ
TAPA 2.- Outono

INGREDIENTES:
Terra de campo
Azucre Mascabado
Chocolate
Foie
Trompetas da morte
Pistachos
Queixo de cabra
Aceite de trufa
Humidade
Castañas

ELABORACIÓN:
Mesturar a terra de campo, o chocolate e facer a falsa terra. Engadir o resto de ingredientes.
 

Ningún comentario:

Publicar un comentario